Florin Cîțu: Mâine vom lua decizia în privința școlilor

Situația de la Institutul Balș din capitală, unde au murit mai mulți pacienți în incendiul de săptămâna trecută, este în continuare în analiză, iar concluziile vor fi prezentate în perioada următoare – a declarat premierul Florin Cîțu, cu puțin timp în urmă. Se așteaptă mai multe rapoarte și apoi va fi luată o decizie – a precizat el.

Pantofi din piele Barbati - Magazin BIG MagDe asemenea, Guvernul analizează situația redeschiderii școlilor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că marţi, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, va fi luată decizia cu privire modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din 8 februarie.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

„Am avut o discuţie şi am văzut că deja ministrul Educaţiei a ieşit şi a explicat care sunt numărul de autorizaţii, avize. Există o diferenţă între autorizaţii şi avize. Trebuie să găsim o formulă să funcţionăm. Nu poţi să construieşti peste noapte nici spitale, nici şcoli, dar, în acelaşi timp, trebuie să găsim cele mai bune modalităţi prin care oamenii să fie în siguranţă atât în şcoli, cât şi în spitale. În momentul acesta, asta este, de fapt, prioritatea: cu ce avem să ne asigurăm că sunt în siguranţă acolo”, a explicat prim-ministrul.

Prioritatea Guvernului, în acest moment, este însă adoptarea proiectului bugetului de stat pe acest an, a mai spus premierul, care a subliniat că va aloca banii doar acolo unde se vor face reforme.

Florin Cîțu a subliniat totodată că guvernul păstrează obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români, până în luna septembrie.

Precizările au fost făcute înainte de ședința PNL, în desfășurare la această oră.leave a reply