TITU BOJIN ALTDE Timis

[VIDEO] Maria Grapini și avocatul Daniel Ionașcu apără drepturile greviștilor de la Mintia

Pe guvernanți nu-i interesează că sunt cinci oameni în greva foamei de cinci zile

Europarlamentarul Maria Grapini și avocatul Daniel Ionașcu, președintele PPU-SL, au fost prezenți, sâmbătă să vorbească direct cu greviștii foamei de la Mintia, în Deva, și cu ceilalți confrați care protestează. Grapini a mai fost la protestul de la Mintia în urmă cu șase zile.

Grapini și Ionașcu s-au arătat revoltați pe guvernul liberal că nu îi ia în seamă pe greviști.

Cât de neoameni să fie guvernanții să nu-i intereseze că sunt cinci oameni în greva foamei de cinci zile, că sute de salariați nu și-au primit drepturile salariale, că sunt cartiere întregi care nu au apă caldă în Deva din cauza opririi termocentralei de la Mintia? Încă o dată, cer public rezolvarea urgentă a conflictului de la Mintia și respectarea drepturilor lucrătorilor! Dacă nu știți cum, plecați! Dacă nu faceți nici una, nici altă voi raporta conflictul la Bruxelles și voi asigura asistență juridică pentru salariați că să dea în judecată guvernul. Stop abuzurilor! Domnul avocat Ionașcu a preluat acest caz!

Grapini a fost între protestatari și a discutat cu ei și a constatat că oamenii și-au pierdut speranța.

Azi, la protestul de la Mintia am discutat cu mulți oameni disperați! Oamenii nu mai au speranță! Când un guvern nu vine să poarte un dialog cu un protest la compania statului mi se pare că este subminarea economică și încălcarea drepturilor lucrătorilor! Să oprești o companie producătoare de energie, să lași să falimenteze și să imporți energie este de asemenea subminarea economiei!  Voi fi alături de protestatari până la rezolvarea conflictului! Treziți-vă iresponsabililor! Nu e compania voastră, e a românilor! Statul nu sunteți voi!”, este mesajul umanistei Grapini.

Angajaţii Termocentralei Mintia au de primit drepturi salariale restante pentru şase luni, cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei de persoană pe care administraţia nu le poate plăti din lipsa fondurilor. În plus, unitatea a fost oprită de cinci ori în acest an din cauza lipsei cărbunelui. 

leave a reply