Magazin BIG MAG
SUPER OFERTE la Magazinul BIG Mag

Dr. Erwin Floroni: La Lugoj, vorbim sigur de infectare intracomunitară

Riscăm carantina!

La ora actuală, la Spitalul Municipal din Lugoj sunt internați 27 de pacienți cu Co-Vid 19.

26 dintre aceștia se află internații pe secții (cele de boli infecțioase, paleație, neurologie) și unul la secția de anestezie – terapie intensivă (ATI).

parfumuri de firma barbati”Pe lângă cei internați pe secții, avem un caz mai grav, care este la ATI. Este vorba despre o femeie de 75 de ani, cu hipertensiune arterială și cardiopatie ischemică. Am început să facem loc și într-o parte a pavilionului de pneumologie, pentru suspecți. Desigur, cu cât testăm mai mult, cu atât descoperim și noi cazuri. La Lugoj, în momentul de față, vorbim sigur de infectare intracomunitară”, ne-a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

Vestea bună este că cele trei paciente de la Gătaia sunt bine și au șanse să ajungă curând înapoi. La fel, un pacient care face hemodializă are o evoluție foarte bună și este posibil să părăsească în zilele următoare spitalul.

”La testări, avem programare full, până în septembrie. Pe lângă persoane fizice, avem contract pentru testarea angajaților de la societățile multinaționale Smithfield, Autoliv și Hella. O mare firmă din Lugoj este și ea interesată, dar încă nu am semnat contractul. Vom cumpăra un extractor automat și probabil încă un aparat de testare RT-PCR, pentru a mări capacitatatea de testare. Acesta este un lucru esențial, un lucru foarte bun. La acest moment, facem câte două amplificări la două zile, adică prelucrăm 190 de probe”, precizează dr. Floroni.

Reamintim că, dintre cei internați la Lugoj, sunt mulți pacienți care provin din Făget, oraș intrat recent în carantină, alături de zonele adiacente, Temerești, Bichigi și Colonia Mică.readesteptarea.ro

leave a reply