Doctorul Musta din Timișoara: „Sunt zile dificile, trăim într-o mare presiune în ultimul timp”

Numărul cazurilor crește pe zi ce trece

La porțile spitalelor vin din ce în ce mai mulți pacienți cu Covid-19. Numărul cazurilor crește pe zi ce trece. De miercuri până joi au fost 175 cazuri noi în Timiș. Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara spune că sunt zile dificile.

Sunt 140 de paturi pentru pacienții cu SARS-Cov2 la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara și numai 8 sunt libere. Doctorul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, spune că personalul din unitatea sanitară încearcă să vadă unde mai poate interna pacienți cu Covid-19.

Cum putem să preluăm acești pacienți, să vedem care dintre pacienții noștri pot fi direcționați spre alt spital. E o decizie greu de luat, atâta timp cât pacienții vin și plâng la ușa spitalului, că doresc să se interneze și noi le spunem că ne pare rău, dar nu mai avem niciun loc (…) E o presiune extraordinară asupra conștiinței noastre și asupra psihicului nostru. Sunt zile dificile, trăim într-o mare presiune în ultimul timp, din cauza numărului mare de cazuri. Se adaugă și presiunea de a decide pe care pacient îl internezi și pe care îl lași la domiciliu, cu recomandări. Îi recomanzi să vină să se interneze doar când boala este mai gravă. Noi știm că o terapie instituită precoce este cheia succesului. Noi am avut succes acolo unde pacienții au venit precoce și am putut să-i tratăm conform protocoalelor noastre”, a spus doctorul Virgil Musta.
leave a reply

Știri 24 PLUS

Trebuie citite