Deocamdată suntem bine, testele personalului de la spital din Lugoj, sunt negative

Cei de la Directia de Sănătate Publică Timiş au luat decizia impunerii mai multor măsuri

Primele trei cazuri depistate în Spitalul Municipal din Lugoj, o femeie de 59 de ani, fiica acesteia şi un bărbat de 67 de ani, nu au lăsat pe moment urmări în unitatea medicală lugojeană.

Testările făcute de către cei de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Timiş au ieşit toate negative, fiind vorba atît de medici cât şi de asistente sau personal auxiliar.

Acestea sunt însă primele seturi de teste, mâine urmând să sosească rezultatul pentru alţi medici şi asistente, fiind vorba de câteva zeci de teste.

Cei de la Directia de Sănătate Publică Timiş au luat decizia impunerii mai multor măsuri la Spitalul Municipal ”dr. Teodor Andrei”, cea mai importantă fiind închiderea pentru 24 de ore a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru dezinfectie.

Deşi managerul Erwin Floroni a anunţat că tot personalul spitalului a fost instruit şi au semnat instructajele privin metodele de prevenire, acestea vor fi din nou făcute, pentru a fi evitate îmbolnăvirile.

Pe de altă parte, recomandările sunt ca şi după un test negativ, medicii şi asistentele medicale să rămână în auto-izolare, ceea ce va dificil de realizat în condiţiile lipsei de personal. Doctorul Floroni a mai afirmat că există riscul ca mai mulţi medici şi asistente să solicite intrarea în concediu medical, pentru se evita îmbolnăvirea cu COVID – 19.

sursa: redesteptarea.ro

  • ..si la doamna de 59 de ani primul test a fost negativ .. iar acum s-a ajuns in situatia asta ..:( Nu ar fi mai bine sa le faca OK de prima data..?

leave a reply