Congresul SUA a validat victoria lui Joe Biden.

Președintele ales va fi învestit pe 20 ianuarie

Joe Biden are 306 de voturi electorale confirmate în Congresul SUA, în condițiile în care avea nevoie de 270 pentru a deveni președinte. Donald Trump are 229 de voturi confirmate.

ACTUALIZARE 10.43: Congresul a confirmat victoria președintelui ales, Joe Biden, asupra președintelui Trump. Senatul și Camera Reprezentanților au respins obiecțiile de a arunca voturile electorale din Georgia și Pennsylvania pentru Biden. Republicanii s-au opus și voturilor electorale din Arizona, Nevada și Michigan, dar moțiunile au eșuat înainte de a ajunge la dezbatere. Certificarea vine după ce revoltele pro-Trump au ajuns până în clădirea Capitoliului.

Geci si Jachete barbati Magazin BIG MagSesiunea comună a Congresului, care este în mod normal un pas ceremonial, a fost oprită timp de câteva ore.

Joe Biden are 306 de voturi electorale confirmate în Congresul SUA, în condițiile în care avea nevoie de 270 pentru a deveni președinte. Donald Trump are 229 de voturi confirmate.

ACTUALIZARE 10.12: Camera Reprezentanților a respins, de asemenea, obiecțiile legate de alegerile din Pennsylvania, și au ales să nu le dau curs, cu 282 de voturi pentru și 138 împotrivă. Camera și Senatul se vor reuni acum într-o sesiune comună pentru a continua să numere voturile rămase ale Colegiului Electoral.

Camera Reprezentanților urmează să voteze asupra obiecției depuse de republicani față de rezultatul alegerilor în Pennsylvania. Cu puțin timp în urmă, Senatul a respins obiecțiile ridicate la votul din același stat. Senatul a decis să mențină votul din Pennsylvania cu 92 de voturi pentru și 7 împotrivă.

Senatul a decis, cu o majoritate zdrobitoare de 93 de voturi pentru şi 6 voturi împotrivă, să nu dea curs obiecţiilor aleşilor republicani privind rezultatele alegerilor prezidenţiale din statul Arizona.

Câteva minute mai târziu, Camera Reprezentanţilor a respins la rândul său obiecţia, cu 303 voturi pentru şi 121 de voturi împotrivă, făcând încă un pas spre certificarea rezultatelor scrutinului prezidenţial.
leave a reply