Concert de excepție Aura Twarowska, la Filarmonica de Stat “Banatul“ din Timișoara

Iubitorii muzicii lui Richard Wagner își dau întâlnire la Filarmonica Banatul din Timișoara. Concertul simfonic va avea loc vineri 21 februarie 2020, de la ora 19, la sala ”Capitol”.

În cadrul acestuia, mezzosoprana Aura Twarowska va fi acompaniată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”Banatul”, sub bagheta maestrului Gheorghe Costin. În program sunt creații de R. Wagner, ”Wesendonck”, WWV 91 și ”Preludiul și moartea Isoldei” din opera ”Tristan și Isolda” și Johannes Brahms – Simfonia nr. 2 în Re Major, opus 73. Mezzosoprana Aura Twarowska spune că acest concert reprezintă o adevărată provocare artistică: ”Cu maestrul Gheorghe Costin ne cunoaștem de când eu aveam 18 ani.

Trening gri bluza si pantalon din bumbacAm mai cântat cu domnia sa un concert la Fila, Fete de la musique în 2016 și Otello, de G. Verdi, pe scena Operei Timișoara. Deci e a treia colaborare! Mă bucur de acest concert, chiar înainte de pensionarea dumnealui. Ani de zile am fost colegă în Corul Filarmonicii Banatul, cu soția maestrului, soprana Liana Oarcea Costin, dumnealui fiind, pe vremea aceea, dirijor al Filarmonicii Moldova din Iași. Program concertului l-am stabilit împreună în toamna anului trecut, în Germania, unde ne aflam într-un turneu, alături de Filarmonica Banatul. Va fi o seara Wagner – Brahms. Eu voi debuta în Wesendonck Lieder de R. Wagner, cu acompaniament orchestral. Ca paranteză, am mai cântat acest ciclu cu acompaniament de pian. O mare provocare, atât pentru mine, pentru orchestră, dar și pentru maestrul Costin va fi Preludiul și Moartea Isoldei, din opera wag­ne­riană Tristan și Isolda. Sunt pagini muzicale dense, dificile, profunde, cu efectiv orchestral amplu, care se cântă extrem de rar in Romania”.

În săptămâna următoare acestui concert, solista se va îndrepta spre Ateneul din București, cu Simfonia a III-a de Gustav Mahler. Aura Twarowska este Cetățean de Onoare al municipiului Lugoj, director artistic al festivalurilor internaționale ”Lugoj Clasic” și ”Tiberiu Bre­di­cea­nu” de la Lugoj și al Concursul internațional de interpretare vocală ”Sabin V. Drăgoi” de la Timișoara.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply