Magazin BIG MAG
SUPER OFERTE la Magazinul BIG Mag

Comisia Europeană a achiziționat remdesivir pentru 30.000 de cazuri de Covid

Comisia Europeană a anunțat că a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a securiza dozele de Veklury, numele de brand pentru remdesivir, pentru tratarea a circa 30.000 de pacienți cu Covid.

Începând cu luna august, pentru rezolvarea urgențelor imediate, tratamentul va fi pus la dispoziția statelor membre UE și a Marii Britanii, cu sprijinul și sub coordonarea Comisiei Europene.

Magazin Blugi si Jeans Dama Femei si Copii big mag„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat neîncetat cu Gilead pentru a ajunge la o înțelegere să asigure stocurile din primul tratament autorizat împotriva Covid-19 și să îl livreze Uniunii Europene. Un contract a fost semnat ieri (nr. marți), la mai puțin de o lună de la autorizarea remdesivir, ceea ce va permite livrarea de tratamente de la începutul lui august pentru mii de pacienți. Comisia nu va face niciun rabat de la eforturile sale de a securiza accesul la tratamente sigure și eficiente și prijină dezvoltarea de vaccinuri împotriva coronavirusului. Înțelegerea de ieri reprezintă un alt pas important în lupta de a învinge virusul”, a afirmat Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Comisia Europeană va finanțat prin bugetul de urgență contractul în valoare de 63 de milioane de euro care va asigura tratamentul necesar pentru 30.000 de pacienți cu simptome severe. El va fi ajuta să fie îndeplinite necesitățile pentru următoarele luni și distribuția echitabilă între statele membre.

Comisia pregătește un alt efort pentru achiziționarea de medicamente pentru a asigura necesarul începând cu luna octombrie.

Pe 3 iulie, remdesivir a devenit primul tratament autorizat pentru lupta cu coronavirus în Uniunea Europeană.


leave a reply