accesorii Telefoane Big Mag

Cine va distribui comprimatele de iodură de potasiu către populație ?

De ce persoanele de peste 40 de ani nu au nevoie de ele.

Pastilele de iodură de potasiu au ajuns deja în depozitele Direcțiilor de Sănătate Publică dar procesul de distribuire dinspre Ministerul Sănătății s-a oprit aici pentru că nu există nicio decizie oficială în privința modului în care populația ar putea primi aceste pilule. Timișorenii preferă să poată ridica aceste medicamente de la medicii de familile

La rândul lor, medicii de familie spun însă că pot doar prescrie o medicație și, conform legii după care funcționează, le este interzisă atât vânzarea cât și distribuirea directă de medicamente. O altă problemă, aceea a informări corecte într-un program de prevenție, este și ea în așteptarea unei decizii de sus.

Consumul de medicamenete fără rost are, de fiecare dată, consecințe serioase. Pastilele cu iodură luate, așa-zis preventiv, pot declanșa boli tiroidiene grave sau, în unele cazuri, pot provoca moartea. Medicul endocrinolog, Mihaela Știru, atrage atenția că persoanele în vârstă de peste 40 de ani nici nu au nevoie de astfel de pastile.

O decizie în privința distribuirii pastilelor cu iodură ar putea fi luată în cursul zilei de astăzi, în urma unei întâlniri solicitate de Asociația Medicilor de Familie cu ministrul Sănătății.

lenjerie ciorapi dama magazin big magradiotimisoara.ro

leave a reply