Cel mai mare centru de vaccinare din Timișoara, pregătit pentru deschidere.

Ruben Lațcău: Nu centrele sunt problema ci numărul de vaccinuri

Timișoara va avea de astăzi încă un centru de vaccinare anti-COVID-19, cu opt fluxuri, respectiv spaţiile destinate vaccinării şi procesele din interiorul lor.

Noul centru de imunizare se află în complexul imobiliar ISHO, ai cărui reprezentanți l-au organizat pe propria cheltuială.

bluze cu gluga barbati Magazin BIG Mag„Primăria Timişoara ne-a întrebat dacă nu putem şi noi ajuta. Considerăm că această campanie de vaccinare este extrem de importantă pentru comunitatea noastră şi vrem să contribum la revenirea la o viaţă cât mai normală. Aşa că am pus la dispoziţie un spaţiu şi ne-am ocupat de amenajarea lui”, a declarat omul de afaceri Ovidiu Şandor, cel care construieşte proiectul imobiliar ISHO.

Spaţiul de vacinare de la ISHO va fi predat în această dimineaţă Primăriei Timişoara, iar cadrele medicale vor fi şi ele prezente pentru a-şi pregăti activitatea. La centrul de vaccinare de la ISHO se vor putea imuniza aproximativ 500 de persoane pe zi.

Viceprimarul Ruben Lațcău insistă că problema nu este lipsa centrelor, ci a dozelor de vaccin:

„Problema centrelor de vaccinare este numărul de vaccinuri disponibile, numărul de vaccinuri fiind cel dat de Ministerul Sănătății și de către DSP. Totul depinde de numărul de doze, iar acesta și planul de vaccinare țin de de DSP. Din păcate, administrația locală nu are nicio pârghie directă decât prin instituțiile statului, prin DSP și prin Prefectură, ca să ajungă la Guvern. Am văzut și noi numărul de vaccinuri alocate Timișului și ne pare rău că au fost mai puține decât cele alocate Clujului. Nu centrele de vaccinare sunt problema ci numărul de vaccinuri și aici este o discuție la nivel european”, spune Ruben Lațcău.

Viceprimarul Ruben Lațcău a mai declarat că nu cunoaște algoritmul după care sunt împărțite dozele de vaccin în județe.
radiotimisoara.ro

leave a reply