Banner Mobilier Magazin BIG Mag

BANI DE LA CJT PENTRU SPITALUL DIN LUGOJ

Spitalul Municipal din Lugoj ar putea beneficia de un important ajutor din partea Consiliului Ju­de­țean Timiș, care se poate concretiza în sprijin pentru achiziționarea unui tomograf absolut necesar unității spi­ta­licești, dar și în altă aparatură medicală. Sumele sunt aprobate de CJT, iar Spitalul Municipal din Lugoj va beneficia de o   fi­nan­țare de 500.000 de lei.

 

Călin Dobra, președinte CJT (PSD):

În principiu discutăm de o sumă de 500.000 de lei, pe aparatură medicală, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj. Ce alte spitale vor mai fi finanțate? Spitalele orășenești.

 Con­diția parteneriatului impune primăriilor o par­ticipare de minimum 10%. Primarul Lugojului, Francisc Boldea spune că suma e cuprinsă deja în bugetul spitalului.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu domnul președinte al Consiliului Județean, Călin Dobra, am cerut și am găsit înțelegere la dânsul să sprijine și spitalul din Lugoj așa cum sprijină și spitalele din alte orașe. În acest sens s-a alocat de la Consiliul Județean 5 miliarde de lei vechi care se adaugă la cei 29 ai noștri și rezultă 34. Numai că cei cinci miliarde trebuie nominalizați separat de ordonatorul de credite de la spital, la care se adaugă cei 10 % din partea noastră, deci 50 de mii de lei, care sunt prinși deja în bugetul Spitalului Municipal.

 Primarul Lugojului a subliniat că destinația acestor bani și aparatura medicală care va fi achiziționată nu e stabilită de Primărie, ci de consiliul de administrație și consiliul director al spitalului, deoarece ei știu de anume este nevoie în unitatea sanitară.

leave a reply