Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Autorităţile din Caraş-Severin organizează controale la adresele celor 95 de persoane autoizolate în acest moment la domiciliu

Autorităţile din Caraş-Severin organizează în această perioadă, controale la adresele celor 95 de persoane autoizolate în acest moment la domiciliu, pentru că au venit din zone din Nordul Italiei, adiacente celor cu risc epidemiologic major.

În afara verificărilor telefonice repetate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, mai multe echipaje din partea structurilor implicate se deplasează împreună cu reprezentanţi ai administraţilor locale, la domiciliul cărăşenilor pentru a se asigura că respectă această procedură de autoizolare de 14 zile. Unde s-au găsit probleme aflăm de la purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

ROCHIE DAMA DIN BUMBAC„În urma întâlnirilor de lucru care au avut loc la Instituţia Prefectului,coordonate de către domnul prefect Cristian Gâfu, la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Inspectoratului de Jandarmi Gral. de brigadă Vasile Zorzor şi ai Poliţiei Locale Reşiţa, a fost decisă declanşarea unei serii de controale la adresele celor 95 de persoane autoizolate în acest moment la domiciu în Caraş-Severin, pentru că au venit din zone din zone din Nordul Italiei, adiacente celor cu risc epidemiologic major. În aceste acţiuni au fost angrenaţi şi poliţiştii locali din Caransebeş. Mai există persoane greu de identificat, au fost de pildă 3 la Bocşa şi 2 la Caransebeş, persoanele au fost identificate în final şi au fost autoizolate la domiciliu. Legea e clară şi sfătuim persoanele în cauză să rămână la domiciliu, să nu meargă la cumpărături ci să apeleze la prieteni sau la autorităţi dacă au nevoie de ajutor”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Menţionăm că persoanele care nu respectă autoizolarea sunt pasibile a suporta rigorile legii, prin amenzi din partea autorităţilor sanitare sau chiar răspundere penală.

Verificările la adresele celor autoizolaţi continuă, iar cei care nu vor fi găsiţi acasă vor suporta consecinţele din punct de vedere legal.

sursa: redioresita.ro

leave a reply