accesorii Telefoane Big Mag

Au răsunat manelele la Filarmonica Banatul

Deși concertul de manele pe care Jador dorea să-l susțină la Filarmonica Banatul nu a fost aprobat, totuși în Sala Capitol au răsunat manelele, marți seara. S-a întâmplat în timpul unui spectacol de stand-up comedy susținut de comediantul Micutzu. Acesta a intrat pe scenă având în fundal o manea cântată de Jador, iar apoi a început să folosească cuvinte obscene.

Decoratiuni Gradina si Terasa din Ciment Magazin Big MagBă, a zis cineva pe Facebook, păi dacă nu-l lăsați pe Jador să cânte, îi lăsați pe ăștia să zică p**a? Noi am spus corect. Așa că iată, și Jador, și p**a”, a spus comediantul pe scena Filarmonicii Banatul.

Mezzosoprana Aura Twarowska a criticat Filarmonica Banatul pentru că a permis desfășurarea unui astfel de spectacol.

Noi, artiștii “clasici” numim scenele operelor, teatrelor, filarmonicilor lemn sfânt. Întotdeauna urcăm pe scenă cu respect și recunoștința, studiem, ne pregătim, ne îmbrăcăm în ținute alese, ne machiem/coafăm, ne controlăm atitudinea și mișcarea scenică. Atenție Postarea mea nu e despre artist, despre arta lui, sau despre preferințele publicului din sală. Trăim în democrație, fiecare are dreptul să aleagă, după gusturile și educația lui‼️ Consider, însă, că acest tip de spectacol nu își are locul pe scena Filarmonicii, după cum nici un concert simfonic nu își are locul într-un pub, sau un spectacol de operă, nu știu…, zic repede, pe un teren de cricket. Încerc să îmi imaginez, dar nu reușesc, cum, o instituție similara, Filarmonica din Viena, și-ar închiria sala (celebra Goldenesaal – unde se ține și cunoscutul Concert de Anul Nou) pentru acest tip de “artă”. Și da, să nu uităm de rolul educativ al culturii și nici faptul că ea e investiție în viitor!”, a scris Aura Twarowska, pe rețeaua de socializare.

Miercuri seara, Micutzu va mai susține două spectacole de stand-up comedy pe scena Filarmonicii Banatul.

Vezi AICI momentul în care la Filarmonica Banatul răsună manelele!

leave a reply