accesorii Telefoane Big Mag

Au apărut primele cazuri cu mușcături de căpușă la Lugoj

Sezonul de activitate intensă a căpușelor a început deja la Lugoj. Ploile din ultima vreme, urmate de o creștere a temperaturilor, au favorizat înmulțirea vegetației, astfel încât, pentru a evita mușcăturile de căpușă, medicii recomandă o serie de măsuri preventive atunci sunt frecventate parcurile, pădurile sau zonele cu vegetație bogată. Purtarea unei ținute cât mai deschise la culoare, ce constă în haine cu mânecă lungă, pantaloni și protecție pentru cap este necesară pentru a reduce riscurile.

bijuterii argint Magazin Big MagDe asemenea, oamenilor li se recomandă ca, odată ajunși acasă, să inspecteze în special copiii pentru că, de cele mai multe ori, mușcătura căpușelor nu este dureroasă, însă poate cauza probleme grave.

La Compartimentul de Urgențe al Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj s-au prezentat deja la sfârșit de săptămână primele două persoane mușcate de căpușe. Imediat după Sărbătorile Pascale a crescut și numărul pacienților care s-au prezentat la spital cu colici biliare.

Bacteria transmisă omului prin muşcătură poate declanşa boala Lyme, cunoscută şi ca “boala celor 1000 de feţe” nume datorat varietăţii de simptome pe care le dezvoltă şi care poate face să fie confundată cu alte maladii. Mușcătura de căpușă este nedureroasă, însă, odată ce aceasta se inserează în piele, apar simptome de slăbiciune fizică, musculară, iar în cazuri rare chiar paralizie, simptome care dispar imediat ce căpușa este înlăturată.

Specialiştii mai spun că nu toate căpuşele sunt purtătoare ale microorganismelor ce cauzează boala Lyme, însă oamenilor li se recomandă să fie precauți. Căpușele sunt însă periculoase și pentru animalele de companie.

Genti si posete dama Magazin BIG MAgredesteptarea.ro

leave a reply