accesorii Telefoane Big Mag

Aproape 6 din 10 angajați se așteaptă să primească o primă de Paște

Aproximativ 55% dintre angajaţi se aşteaptă să primească o primă de Paşte de la angajator şi aproape jumătate dintre ei speră să fie în bani, conform unui sondaj realizat de BestJobs citat de Agerpres. Pentru un angajat din cinci, prima este esenţială pentru cumpărăturile pascale.
cabina video booth 360 nuntaConform cercetării, 47% dintre intervievaţi speră ca prima de Paşte să fie sub formă de bani. Totodată, alţi 10% se aşteaptă să primească tichete/vouchere cadou, iar 4% coşuri cu produse de sezon.
„Bonusurile şi primele de sărbători au ajuns să fie tot mai importante pentru angajaţi”, susţin autorii sondajului.
Astfel, 63% dintre respondenţi au spus că acordarea de bonusuri şi prime cu ocazia sărbătorilor reprezintă un criteriu esenţial pentru ei atunci când aleg un angajator. Pentru alţi 30%, ele sunt binevenite, dar alte beneficii contează mai mult, în timp ce doar 7% au declarat că ar renunţa la prime şi bonusuri în favoarea altor beneficii.
veste dama magazin big magÎn comparaţie cu anul trecut, aşteptările financiare ale angajaţilor au crescut. Astfel, 17% dintre respondenţi se aşteaptă ca suma primită anul acesta să depăşească valoarea de 500 de lei, în timp ce anul trecut doar 7% aveau această aşteptare.
„Alţi 30% estimează că vor primi o sumă între 101 şi 300 lei, iar 10% se aşteaptă ca prima să echivaleze o valoare cuprinsă între 301 şi 500 de lei”, mai arată studiul.
cardigan Magazin Big MagProcentul celor care se bazează pe prima în bani de la angajator a crescut mult în comparaţie cu anul trecut, ca dovadă a faptului că suma alocată coşului de cumpărături de Paşte a crescut şi el, marcat de inflaţia mare din acest an.
Astfel, 20% dintre respondenţi au spus că au neapărată nevoie de aceşti bani, pentru a se putea descurca financiar de Paşte, iar pentru 55% sunt nişte venituri suplimentare binevenite, care îi ajută în susţinerea cheltuielilor din această perioadă.
Când vine vorba de planuri, 40% dintre angajaţi se vor relaxa acasă, iar 35% vor petrece zilele libere de Paşte în vizită la familie şi/sau prieteni.
Doar 5% vor merge într-o scurtă vacanţă în ţară (la munte, la mare etc.) şi alţi 5% în oraş cu familia sau cu prietenii, iar 10% nu au încă planuri.
Sondajul a fost efectuat în perioada 25 martie – 15 aprilie pe un eşantion de 1.217 utilizatori de internet din România.

romania-actualitati.ro

leave a reply