Aproape 400 de cicliști iau startul în cea de-a zecea ediție a Cupei Max Ausnit.

Ministrul sportului, Eduard Novak ia startul în proba de contratimp.

Federația Română de Ciclism împreună cu AO Truck Stop Lugoj și Primăria Lugoj organizează în zilele de 31 iulie și 1 august cea de-a zecea ediție – jubiliară a Cupei Max Ausnit la ciclism pe șosea.

tricouri din bumbac dama magazin big magCompetiția este una cu caracter internațional la start urmând să fie prezenți cel puțin 365 de pasionați ai acestui sport (n.r: înscriși până în data de 28 iulie), mulți fiind din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Franța, Elveția, Serbia, Bulgaria, Germania, Rusia, România, dar și de peste ocean de pe continentul american din Columbia și Argentina.

Însă, pe lângă aceștia, în competiție va fi prezent și ministrul sportului Eduard Novak.

Acesta va lua startul sâmbătă, 31 iulie, în proba de contratimp pe echipe.

Traseul probei are o lungime de 24 km. Întrecerea pornește la ora 15, de pe strada Jabărului și se va pedala până la Ohaba Forgaci, apoi de-aici până la Boldur – Jabăr și înapoi în Lugoj.

Actualul ministru al sportului are 45 de ani și este singurul român campion paralimpic la ciclism, titlu câștigat în 2012 la Londra. Înainte de a-și începe cariera sportivă ca ciclist, Novak a fost activ ca patinator de viteză timp de zece ani.

A câștigat 11 titluri naționale și a stabilit un total de 30 de recorduri românești la nivel juvenil, terminând pe locul 10 la mondialul de juniori. În 1996, la doar 20 de ani, a suferit un accident de mașină care a dus la amputarea piciorului drept.

Accidentul i-a spulberat visul de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Nagano. Novak concurează și în curse în care participă cicliști fără dizabilități.

Până în 2018, Eduard Novak a câștigat un total de șapte medalii la campionatele românești de ciclism, clasa Elite: una de argint la cross country, trei de argint și una de bronz la contratimp individual și două medalii de bronz la șosea fond.

ceasuri smart magazin big magredesteptarea.ro

leave a reply