Amenintari, loviri si furturi in scolile din Timis, in anul scolar care s-a incheiat.

politie-scoala

În anul școlar care a trecut, în școlile din Timiș s-au petrecut zeci de infracțiuni cu violențe, loviri și chiar furturi. Conform reprezentanților Poliției Timiș, toate faptele au avut loc în incinta unităților școlare, iar Colegiul Economic F.S. Nitti din Timișoara este în top.

Conform Inspectoratului de Poliție al județului Timiș, în anul școlar 2016-2017 s-au petrecut 38 de fapte penale în școli (64 în anul școlar 2015-2016). Toate faptele penale s-au petrecut în anul școlar care a trecut în incinta școlilor din Timiș: 33 au avut loc în mediul urban, restul în mediul rural. S-au petrecut 24 de infracțiuni cu loviri sau alte violențe, 12 infracțiuni de furt și două de amenințare.

Infracțiunile au fost comise la Colegiul Economic FS Nitti Timișoara – cinci fapte, Colegiul Tehnic I.C. Brătianu Timișoara – patru fapte, Liceul Teoretic Recaș – trei fapte, Colegiul Tehnic Ion Mincu Timișoara – două fapte, Liceul Grigore Moisil Timișoara – două fapte, Școala Generală nr. 25 Timișoara – două fapte, Liceul Tehnologic Sf. Nicolae Deta – două fapte.

În Timiș sunt 595 de unități de învățământ, din care 226 de școli primare și gimnaziale, 55 de licee și colegii și 314 grădinițe.

156 unități de învățământ din Timiș sunt asigurate cu o formă de pază: 91 cu pază proprie, 29 cu pază cu societăți specializate și 36 cu pază mixtă. 286 de unități din Timiș sunt dotate cu sisteme de supraveghere video: 88 grădinițe, 149 școli primare și gimnaziale și 49 de licee și colegii. 204 unități de învățământ din Timiș nu dispun de pază umană și nici de sisteme de supraveghere umană: 148 grădinițe și 56 școli primare și gimnaziale.

Principalele cauze pentru producerea acestor infracțiuni, conform Poliției Timiș, sunt neasigurarea de personal de pază și permiterea accesului în unitățile de învățământ a persoanelor străine, lipsa de supraveghere suficientă a elevilor și lipsa unei legături permanente între familie și reprezentanții unităților școlare.

sursa: tion.ro

leave a reply