Alerta de coronavirus pe Aeroportul Timisoara. Pacienta luata cu izoleta de la avion

Nici nu s-au incheiat bine cele 7 teste de coronavirus facute sambata parintilor si prietenilor femeii infectate cu coronavirus de la Timisoara, respectiv unui sofer de tir intors din Lombardia, care au iesit toate negative, ca s-a dat o noua alerta de coronavirus la sosirea unui avion de la Bergamo, sambata dupa-amiaza.

O femeie de 35 de ani care a calatorit in Trentino prezinta simptome de coronavirus.

Echipa speciala a ISU Timis a mers cu izoleta, capsula speciala de transport, la Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara pentru a o prelua pe pasagera.

Va fi dusa la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, pentru testare epidemiologica.

O pasagera de 35 ani care a venit din Trentino, la evaluarea din Aeroportul Timisoara, a prezentat tuse si tulburari respiratorii. Avionul si spatiul in care s-a efectuat triajul au fost dezinfectate”, transmit reprezentanții Directiei de Sanatate Publica Timis.

Pana la venirea echipei de transfer in conditii de maxima siguranta, femeia a fost pusa intr-un spatiu separat din aeroport, fata de celelalte spatii comune, destinat calatorilor care vin din zone cu risc, si a iesit pe circuit separat din aerogara. Apoi, echipajul SMURD, cu izoleta, a preluat-o pe tanara pentru a o transporta la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara, pentru testare epidemiologica.

Este al doilea caz de suspiciune cu coronavirus, la Timisoara, sambata, dupa ce o alta femeie care calatorise in Italia s-a prezentat la spital cu simptome. Aceasta s-a intors in 15 februarie de la Milano, iar in ultimele trei zile i-a crescut febra, acuza dureri in gat si tuse persistenta.

sursa: opiniatimisoarei.ro

leave a reply