Adoptă o mamă! Proiect pentru femeile din medii defavorizate, la Lugoj

Luna martie, supranumită și luna femeii, se apropie cu pași repezi. Mame, surori, iubite sau soții, femeile sunt celebrate la început de primăvară, iar pentru a se asigura că fiecare româncă are dreptul să se simtă prețuită, Mirela Retegan a inițiat campania ”Adoptă o mamă”, dedicată femeilor aflate în situații speciale din țara noastră. Proiectul are ecou și la Lugoj. Trei femei cu suflet mare, Alina Lelescu, Andreea Crăciun și Ramona Noemi Costea și-au propus ca în luna martie a acestui an să aducă zâmbetul pe chipul mămicilor din municipiu care au o situație materială mai precară.

În sprijinul lor, lugojenii sunt îndemnați să pregătească un pachet care să conțină orice lucru pe care îl consideră util pentru o femeie, fie că este vorba despre un parfum, o eșarfă, niște mărgele, o pereche de cercei, obiecte de igienă personală, o cremă de față, una pentru mâini, o poșetă, o carte, un simbol al reamintirii că o mamă este în primul rând femeie. Obiecte care par atât de banale pentru unii, rămân adesea doar la nivelul de dorință pentru mamele din familiile defavorizate.

”Sunt foarte multe mame care o duc greu, care și-au pus viața lor în așteptare și au grija de copilașii bolnăviori, care au fugit de acasă cu copiii în brațe și desculțe, luându-și inima în dinți și părăsind parteneri agresivi. Sunt atâtea mame care au probleme cu sănătatea, cu susținerea celor apropiați, sunt mame care hotărăsc să păstreze copiii și aleg între părinți și sarcină. Acestor mame le amintim că soarele răsare în fiecare zi și că nu sunt singure. De 8 martie, pachetele vor ajunge la unele mame care nici nu îndrăznesc să viseze că cineva se gândește la ele. Ambalează frumos pachetul și scrie o felicitare sau chiar o scrisoare pentru mama pe care vrei să o ajuți. Să se simtă apreciată, fericită, iubită!”, transmit organizatoarele.

Doritorii pot aduce pachetele la Cămara cu Arome, partener și sponsor în campanie, pe strada Someșului, numărul 22, de luni până vineri, în intervalul orar 9 –  17 și sâmbăta între 9 și 13, acestea urmând să fie distribuite către doamnele alese.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply