A început evacuarea pasagerilor de pe nava de croazieră Diamond Princess

Pe vas erau și 17 români, unul dintre ei e infectat cu coronavirus și se află într-un spital din Japonia

Diamond-Princess

Mai multe țări își repatriază cetățenii de la bordul navei de croazieră aflată în carantină în apele Japoniei. Pe vas erau și 17 români, unul dintre ei e infectat cu coronavirus și se află într-un spital din Japonia. Deocamdată, Ministerul de Externe de la București nu a anunțat dacă și când îi va repatria pe cetățenii români.

Americanii sunt foarte fermi. Cine refuză să plece acum de pe vas își asumă riscul de a nu mai fi primit, o vreme, pe teritoriul american.

La bordul Diamond Princess au mai fost confirmate 70 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Din cei 3700 de pasageri și membri ai echipajului, 355 de persoane au luat virusul. Statele Unite, Canada, Australia organizează curse charter sau chiar zboruri militare pentru a-și evacua cetățenii sănătoși. Din cauza îmbolnăvirilor de pe vas, Japonia este imediat după China, ca număr de cazuri. Peste câteva zile, carantina se ridică și toți pasagerii trebuie să părăsească vasul.

Shinzo Abe, premierul Japoniei: „După aceste 14 de zile de carantină, vom verifica din nou sănătatea pasagerilor. Dacă totul e bine, le cerem să părăsească vaporul începând cu 19 februarie.”

În China continentală, numărul îmbolnăvirilor e în ușoară scădere, după cum afirmă autoritățile chineze. Cu toate acestea, în provincia Hubei, focarul epidemiei, au fost înăsprite restricțiile de circulație. Au voie să circule doar autovehiculele care fac deplasări esențiale.

Specialiștii chinezi încearcă să stabilească de la ce animal a pornit virusul. Au fost analizate peste 500 de probe luate de la animalele sălbatice vândute în piața din Wuhan.

În toate spitalele provincia Hubei, membrii corpului medical s-au ras în cap, pentru a evita orice risc de infectare prin păr. Banca Națională a Chinei a anunțat că dezinfectează bancnotele și le va stoca o vreme, tot în încercarea de a opri extinderea epidemiei.

sursa: tvr.ro

leave a reply